Internet. Žrout času nebo koníček?

Co uděláte jako první věc po probuzení? Jdete do koupelny, udělat si snídani nebo si snad zacvičit? NE. Většina z nás ještě ani pořádně neotevře oči a už se sápe rukama po telefonu, abychom prozkoumali, co se za tu noc na sociálních sítích událo nového. Proč? To už bez světa internetu neumíme žít?
Všechny generace jsou na tom stejně
Teenageři, dospělí a v současné době i důchodci. Všechny tyto věkové kategorie spojuje jeden velký problém a tím je internet. Internet je systém, který propojuje veškeré počítačové sítě na celém světě, díky kterým mezi sebou mohou komunikovat. V 21. století se stal nedílnou součástí našeho života, bez které si nedokážeme představit svou existenci. Ale otázkou je, nahradí nám tato „galaxie“ náš osobní, milostný či společenský život? A jaký má vliv na náš vývoj?Internet kolem nás
Káva s kamarády nebo chat po internetu?
Pomocí klávesnice sdělíme spoustu myšlenek, ale sdělíme je i pomocí mluvených slov? Stačí jen pár úderů a napíšeme cokoliv, díky autokorekci i dokonce spisovně či bez chyb a máme hotovo. Předali jsme potřebné informace dál a zbytek nás netíží. Co ale ten osobní kontakt s blízkou osobou? Monitor nám ho nenahradí a pár písmen už vůbec ne.
S našimi přáteli a příbuznými se od dob sociálních sítí stýkáme méně a méně. Proč se s nimi taky potkávat? V případě našeho zájmu o ně, přeci stačí napsat jen zprávu. Předáme si navzájem po málu informací o svém žití a poté konverzace utichne. Jen v mála případech dojde na domluvě schůzky za účelem vidět se!
Seznámení? Zkusím to online!
Seznamky, inzeráty a aplikace. Je to ta správná cesta na poznávání nových lidí, hledání nových přátel nebo snad potencionálního partnera? Velké procento lidí přihlášených na těchto stránkách s tímto závěrem počítají. Ale je dobré věřit malému popisku a nespočetněkrát vyretušované fotografii? Tito jedinci se ve většině případech popisují jen v tom nejlepším světle až se dostáváme ke lži, kdy ani oni sami neví, kým skutečně jsou. Dále tu máme škálu jednotlivců, co obepisují opačné pohlaví pouze pro pár fotek či sex po telefonu. Ale ano, nesmíme také zapomenout na to nemalé procento, kterému se na seznamkách podařilo vybudovat krásný vztah.  Za několik málo let jsme se dostali až k 39 %. Ale kde bereme tu jistotu a důvěru v internetových stránkách?  Málo kdy si totiž uvědomíme, že nás může kdokoliv obelstít.Dnešní komunikace
Co s tím?
Odpovězme si tedy na všechny otázky a zamysleme se nad tím, kolik času denně trávíme „brouzdáním“ po internetu a pokusme se to omezit. Možná se pak více budeme ohlížet kolem sebe a uvidíme, kolik věcí nám utíká před očima a náš život si neužíváme tak, jak bychom měli.